اطلاعاتی مراسم درباره گلاب گیری کاشان

گلاب گیری کاشان

شهر کاشان از میانه اردیبهشت ماه بمدت دو تا سه هفته صاحبخانه مهمانانی میباشند که برای حضور در مراسم گلابگیری به‌این شهرها مسافرت می‎کنند و یکی از جاذبه های اصلی توریستی در طول سال به حساب می آید. این دو شهر مملو از باغ‎ های گل‎‌ های محمدی می‌باشند که لطف شهر را برای اشخاصی که بعداز طی بیابان به شهر رسیده‎اند بسیار می‎کند .

گلاب گیری کاشان گل‎محمدی که در کاشان و اطراف شهر کاشان کشت می‎شود و محصولات بسیار خوب و معروفی را هرساله روانه بازار میکند. در حین گلابگیری درطول روز هوا گرم , ولی تنگ غروب و شب هوا سرد می‎شود . خوبتر است در گشتی که به‌این بخشها دارید کفشی سبک و راحت گزینش فرمایید و از ریختن آشغال خصوصا ظروف یکبار مصرف در محل پرهیز کنید .
شهرستان قمصر در مسافت 40 کیلومتری از جنوب کاشان واقع شده است دارد . شایسته ترین زمان برای حضور در مراسم گلابگیری قمصر ساعت‌ها اول روز , یعنی هنگامی که هنوز آفتاب به طور کامل گرم نشده است , گل هایی که در سا‌عتها پیش از طلوع چیده گردیده اند نو ترند و قطعا و طبیعتا گلاب بهتری از آنان به دست می آید .
گلاب گیری کاشان

در ماه اردیبهشت ماه , گل های محمدی کشت شده در ایران که از خانواده ی زر میباشند , به غایت پرورش می رسند و فراهم چیده میباشند تا برای گلاب گیری مهیا گردند . در شرایطی که خرداد ماه به کاشان بروید , صرفا غنچه‌های ریزی که در اردیبهشت ماه روی شاخه‌ها بودند باقی مانده‌اند . گلاب گیری معمولا با فرایند تقطیر توسط دستگاه های گلاب گیری عرق گیری میشوند. گل‌های مراسم , به صورت دست جمعی و در بامداد چیده می گردند . درین مراسم اشخاص برگزارکننده بامداد , مراسم گل چیندن دارا هستند و بعد از آن به دست آوردن گلاب را به خط مش می اندازند .

گلاب گیری کاشان

این دین فرصتی را برایتان مهیا مینماید تا فرآیند گلاب گیری را فرا بگیرید و شایسته ترین و جدید ‌ترین گلاب و دیگر عرقیجاتی که در کنار گلاب گیری ساخت می‌گردد , خریداری فرمایید . در عمده خانه‌های روستایی قمصر , گلشن گل محمدی , چه بسا کوچک و دیگ‌های گلاب گیری و رق گیری منحصربه‌فردی برای گلاب گیری موجود است
ابتدا برای این که گلاب گیری را آغاز نمایند , دیگ هایگلاب گیری را بر روی اجاق‌گاز می‌گذارند . بسته به گنجایش دیگ یعنی از 10 لیتری تا 170 لیتری , گل‌های نو را با آب در حدود ۳ برابر آن مخلوط مینمایند . با گذاشتن سرپوش روی دیگ , دریچه ‌های احتمالی آن را هم با واشر های نسوز که معمولا از جنس سیلیکون میباشد می‌ پوشانند تا بخار , بی نقص باطن دیگ باقی بماند و به اصطلاح پرتی نداشته باشد. با روشن کردن شعله های اجاق‌گاز و یا این که در بعضی مورد ها با برافروختن شعله فرایند گلاب گیری که حدودا  3 تا 5 ساعت زمان میبرد هم ارتفاع میکشد . ولی پیش از استارت مراسم معمولاً دیگ و گل‌ها را کنار رودخانه‌ها می برند و دعاهای مذهبی میخوانند . وقتی که محتویات دیگ جوش آمد , بخار آن را از لوله ها به باطن پارچ مسی بزرگ که باطن آب سرد قراردارد می ریزند . وقتی که که‌این بخارها سرد شوند گلاب ایجاد می شود . پارچ‌ها هم بسته به ظرفیت‌شان , پاره ای حدود 40 الی 50 کیلو گلاب می دهند . برای رایحه گل هم بایستی لایه‌ روغنی زیاد ظرافت که روی گلاب ساخت می‌گردد , با سرنگ جدا می نمایند . در‌حالتی که نیز که میخواهید گلاب دو آتیشه و سفارشی داشته باشید دوباره می بایست گلاب باطن دیگ ها بجوش آید . گلاب در دوره‌های تاریخی در کاشان وجود داشته و برای ثابت این داعیه می‌توان از عید گلاب که یکی‌از آداب‌ورسوم در کاشان دیر باز بوده , یاد کرد . طبق تحقیقات به عمل آمده در سال های اخیر دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که گلاب قمصر بهترین کیفیت را نسبت به سایر نقاط دارد  . این مسئله منجر شده تا رایحه و گلاب قمصر از قدیم به‌صورت یک متاع نامی باقی بماند , در آوازه قمصر همین بس که , همه‌ساله منزل آفریدگار با گلاب ناب محمدی این شهر شستشو داده میشود .بیشتر کارخانه‌های ادکلن‌ سازی حتی در قاره اروپا , برای تهیه رایحه های ادکلن های مختلف از اسانس گل های شهرستان قمصر به استفاده میکنند و این امر باعث ارز آوری بسیار خوبی برای کشور عزیزمان شده است.

مقالات آموزشی

اطلاعاتی مراسم درباره گلاب گیری کاشان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *