نکات مهم در دستگاه های گلاب گیری

نکات-مهم-در-دستگاه-های-گلاب-گیری

دستگاه گلاب گیری برای گرفتن عرق و یا عصاره گلاب مورد استفاده قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا به کیفیت و نکات مهم در دستگاه گلاب گیری اشاره کنیم.با دو روش خانگی و صنعتی کاربرد دارد.

تاریخچه گلاب گیری:

یکی از مراسم های قدیمی که هر ساله در فصل بهار در برخی استان ها برگزار می شود مراسم گلاب گیری می باشد. کاشان هر ساله 15 تن گلاب تولید می کند،به همین منظور از بزرگترین تولید کننده های جهان می باشد. البته علاوه بر کاشان شهر های دیگری نیز هستند که به عنوان تولید کننده گلاب در جهان شهرت دارند. برخی شهر های دیگر نیز هوز با روش سنتی اقدام به گلاب گیری می کنند.

امروزه استفاده از گیاهان دارویی و عرق برخی از آنها در مقابل داروهای شیمیای به رونق چشمگیری رسیده است. به همین منظور کارگاه های تولیدی زیادی در این زمینه فعالیت می کنند.

برخی افراد نیز همان طور که اشاره شد با روش خانگی گلاب تولید می کنند از مزیت های عرق گیری خانگی استفاده از محصول با کیفیت و خالص می باشد.البته انجام چنین کاری خیلی دشوار نیست و نیاز به تخصص ندارد بلکه شما با رعایت برخی نکات مهم می توانید اقدام به فرایند گلاب گیری خانگی کنید.

دستگاه هایی که برای فرایند عرق گیری به کار گرفته میشوند انواع مختلفی دارند و در اندازه های مختلف تولید شده اند اگر شما نیز اقدام به انجام فرایند عرق گیری خانگی کرده اید باید ابتدا اندازه دستگاه گلاب گیری را مشخص کنید.

نکات مهم در دستگاه گلاب گیری

شما چه در هنگام خرید دستگاه گلاب گیری و چه در هنگام انجام فرایند گلاب گیری ملزم به رعایت برخی نکات مهم هستید و باید به آن توجه کافی داشته باشید.

در هنگام خرید باید به کیفیت دستگاه گلاب گیری به عنوان مهم ترین فاکتور توجه داشته باشید. کیفیت دستگاه به جنس آن بستگی دارد. جنس دیگ در دستگاه گلاب گیری به این دلیل اهمیت دارد که ممکن است دچار زنگ زدگی شود و دیگر قابل استفاده نباشد.

شما باید هنگام انجام فرایند گلاب گیری به ظرفیت دستگاه گلاب گیری نیز توجه داشته باشید. اگر کیفیت محصول و غلظت آن برای شما اهمیت دارد باید توجه داشته باشید که حتما اندازه گیاهی که برای عرق گیری در نظر میگیرید باید بیشتر از آب باشد تا به کیفیت مطلوب شما نزدیک باشد.

نکات-مهم-در-دستگاه-های-گلاب-گیری

در هنگام گلاب گیری باید توجه کامل به پیچ و تاب شلنگ ها داشته باشید زیرا ممکن است در هنگام عملیات تقطیر شلنگ دچار پیچ خوردگی شده باشد.

ممکن است شما در هر زمان انجام گلاب گیری احساس کنید سرعت عمل در تقطیر پایین آمده است در چنین شرایطی می توانید برای ورود آب خنک به کندانسور،شیر مخزن کندانسور و شیر ورودی آب را باز کنید تا آب خنک با آب داغ تعویض شود ممکن است در طول عملیات عرق گیری مجبور باشید چندین بار این فرایند را تکرار کنید. این اقدام کمک می کند تا عرق خروجی از دستگاه گلاب گیری خنک باشد.

نکات مهم در استفاده از دستگاه گلاب گیری

در رابطه با ماندگاری گلاب نیز باید اشاره کرد اگر در جای خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود می توانید به مدت طولانی آن را نگهداری کنید. گلاب را هیچ گاه با آب مخلوط نکنید زیرا بعد از گذشت مدت زمانی فاسد خواهد شد. به این نکته باید در فرایند عرق گیری نیز توجه داشته باشید که اندازه آب را بیشتر از گیاه در نظر نگیرید.

قبل از انجام فرایند عرق گیری توجه داشته باشید که باید موتور گرمایی دستگاه را بررسی کنید،زیرا نگهداری دستگاه گلاب گیری تا حدود زیادی به موتور آن بستگی دارد. البته فرقی هم ندارد دستگاه گلاب گیری شما المنت برقی داشته باشد یا از شعله های گاز استفاده کنید در هر دو صورت باید مرتب موتور گرمایشی را بررسی کنید. اگر این موتور عملکرد نادرستی داشته باشد باعث آسیب رسیدن به دستگاه گلاب گیری می شود.

مخزن ذخیره عرق گیری نیز به مراقبت نیاز دارد،این مخزن آخرین مرحله تقطیر یعنی وارد شدن عرق به مخزن ذخیره سازی برای خنک شدن را انجام می دهد. شما باید این مخزن را نیز مورد بررسی قرار دهید تا از پاکیزگی آن و همچنین عدم شکستگی و ترک داشتن آن مطمئن شوید.

تمام نکاتی که بیان شد برای این بود تا شما نسبت به خرید دستگاه گلاب گیری توجه کامل داشته باشید،زیرا توجه و مراقبت عمر مفید دستگاه شما را افزایش خواهد داد.

مقالات آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *